0%
100%

Kakšno naj bo Solčavsko 2030 - STRATEGIJA TRAJNOSTNEGA RAZVOJA OBČINE SOLČAVA

Kakšno naj bo Solčavsko leta 2030?  

Prijazno vas vabim k sodelovanju pri zasnovi razvojnega programa naše občine za naslednjih deset let.  

Občina Solčava že dve desetletji deluje kot samostojna občina. Na tej poti ves čas trdno sledimo trajnostnim načelom in vzpostavljanju pogojev za čim bolj kakovostno bivanje vseh skupin prebivalcev, od Robanovega kota, Solčave, Logarske doline do Podolševe. Kljub vsemu pa nove okoliščine in izzivi, ki jih prinašajo okrevanje po epidemiji, vse večji pritiski dnevnega obiska in turizma, digitalizacija, staranje prebivalstva, podnebne spremembe in nenazadnje pogoji nove finančne perspektive, terjajo razmislek o smereh razvoja v naslednjih letih.  

V ta namen smo pristopili k pripravi krovnega strateškega dokumenta občine Solčava do leta 2030. S strategijo bomo določili prioritete in ključne javne projekte na najpomembnejših področjih delovanja občine. Pomembno izhodišče za zasnovo usmeritev predstavljajo mnenja vas, občanov – ki v tem prostoru živite, iščete podjetniške priložnosti pa tudi navdih. Na vas se obračamo s prošnjo za sodelovanje. Vabimo vas  k izpolnitvi spletnega vprašalnika v nadaljevanju.  


Anketa je anonimna, njeno izpolnjevanje pa vam bo vzelo do 45 minut časa.

Zavedamo se, da je to veliko, a vaša mnenja so nam zelo pomembna, vaši odgovori pa bodo predstavljali izredno dragocene informacije za pripravo prioritet za obdobje naslednjih let. 

Anketa bo na voljo do sredine aprila (15. aprila) – tako da vas prijazno prosimo, da se odzovete do tega termina. 

Še ena prošnja: želimo si pogledov različnih generacij, zato vas prosimo, da v vašem gospodinjstvu, v  vaši družini, vprašalnik izpolnite tako srednja kot starejša generacija, pa tudi mladi (dijaki, študentje, mladi starši). 

Veselimo se vaših pogledov in že vnaprej iskrena hvala za vaš čas in sodelovanje. 

Katarina Prelesnik, županja

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>