0%
100%

Mapiranje kulturne dediščine – pomen geoznanosti v visokošolskem izobraževanju

Spoštovani!
 
Vabimo vas k izpolnjevanju ankete na temo uporabe geografskih informacijskih sistemov (GIS) na področju kulturne dediščine. Namen raziskave je preučiti različne ravni, potrebe in priložnosti povezovanja visokošolskega poučevanja vsebin GIS-ov in kulturne dediščine z zahtevami trga delovne sile. Anketa se zato osredotoča na dve ciljni skupini:

- visokošolske učitelje, ki pri svojih predmetih poučujejo vsebine GIS-ov in/ali kulturne dediščine,
- strokovnjake, ki delujejo samostojno ali kot zaposleni v ustanovi in se ukvarjajo z ohranjanjem, razvojem ali promocijo kulturne dediščine.


Rezultati raziskave bodo izpostavili kompetence s področja GIS-ov in kulturne dediščine, ki so pomembne za trg delovne sile ter zato tudi relevantne za vključitev v visokošolsko izobraževanje.
 
Raziskava je del evropskega projekta MINERVA: Mapiranje kulturne dediščine – pomen geoznanosti v visokošolskem izobraževanju (MINERVA: MappINg Cultural Heritage. Geosciences VAlue in Higher Education). Projekt podpira in razvija inovativne metode in orodja za poučevanje in učenje GIS-ov za potrebe kulturne dediščine z ozirom na povezovanje visokega šolstva in trga delovne sile. Projekt podpira evropske učitelje in učenje pri uporabi GIS-ov za potrebe kulturne dediščine na ustvarjalen, povezovalen in učinkovit način. V projekt so vključeni partnerji iz šestih držav. Pod vodstvom Univerze v Firencah (Italija) v projektu sodelujejo še Univerza Jean Monnet Saint-Etienne (Francija), Univerza v Kastiliji – La Mancha (Španija), Univerza v Nišu (Srbija), Združenje za proučevanje antične topografije Dipylon (Grčija) ter ZRC SAZU (Slovenija). Več o projektu si lahko preberete na spletni strani http://minerva-erasmus.com.

Če vas zanimajo rezultati ankete, nam po koncu opravljene ankete lahko sporočite vaš elektronski naslov, mi pa vam bomo poslali poročilo. Rezultati bodo na voljo tudi na spletni strani projekta.
 
Izpolnjevanje ankete vam bo vzelo približno 10 minut. V kolikor menite, da niste dovolj kompetentna oseba za izpolnjevanje vprašanj v vaši ustanovi, vas prosimo, da posredujete vprašalnik vašemu sodelavcu.
 
Za vaš čas in dragocen prispevek se vam že vnaprej zahvaljujemo!
 
ekipa projekta MINERVA                        

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>