0%
100%

Obljuba dela dolg – predlogi vladnih zavez za spremljanje in analizo

Pozdravljeni!

Če želimo dvigniti politično odgovornost, moramo med drugim pozorno spremljati tudi uresničevanje političnih obljub. Prav to omogočamo s platformo Obljuba dela dolg, na kateri si lahko ogledate stanje vladnih zavez in preberete analize njihovega izpolnjevanja.

Njeni ustvarjalci, Center za preiskovalno novinarstvo v jadranski regiji Oštro in inštitut Danes je nov dan, se pripravljamo na spremljanje obljub že druge vlade, glede njihovega izbora pa se želimo posvetovati z zainteresirano javnostjo. Število zavez iz koalicijske pogodbe je namreč preveliko, da bi sledili vsem, zato se bomo osredotočili na tiste, ki jih boste kot najpomembnejše označili vi.

Vabimo vas, da v nadaljevanju obljube razvrstite po pomembnosti na posameznih področjih. V vprašalniku boste našli konkretne zaveze, ki jih je mogoče spremljati, da njihovo število ne bi bilo preveliko, sodelovanje pa prekompleksno, pa smo izločili tudi nekatere obljube, za katere smo ocenili, da niso med najpomembnejšimi. Če smo pri tem izpustili kakšno, za katero smatrate, da bi jo morali spremljati, jo lahko predlagate na koncu.

Vprašalnik je mogoče izpolniti do 19. avgusta, nato pa bomo pripravili končni izbor zavez, ki jim bomo aktivno sledili. Sodelovanje je omogočeno vsem, zato lahko povezavo delite tudi z drugimi oziroma jo javno objavite na družbenih omrežjih.

Več informacij o platformi Obljuba dela dolg ter metodologiji, ki jo uporabljamo pri delu, najdete na našem spletnem mestu, če pa imate kakršno koli dodatno vprašanje, ga lahko naslovite na elektronski naslov nejc@danesjenovdan.si.

Hvala, ker nam pomagate dvigovati politično odgovornost!

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>