0%
100%

Z možgani za možgane

Pozdravljeni na vstopni strani ankete o Slovencih in možganih!
 
Z anonimno anketo* želimo izvedeti, kako je slovenska javnost seznanjena z delovanjem možganov v zdravju in bolezni ter s katerimi ovirami se ljudje v Sloveniji soočamo pri usvajanju znanstveno podprtih strategij za zdravje možganov.  
 
Izpolnjevanje ankete vam bo vzelo od 7 do 10 minut, za vaše sodelovanje pa vas na koncu ankete čaka tudi nabor nagrad, s katerimi se vam želimo zahvaliti. Vsi, ki boste anketo izpolnili do konca, boste prejeli potrdilo, da ste tvorno podprli raziskavo Z možgani za možgane, in brošuro z znanstveno podprtimi priporočili za skrb za zdravje možganov. Nekaj izžrebancev bo deležnih novih izkušenj, znanj in veščin v prid zdravja možganov (več o nagradah na koncu ankete).  
 
S pritiskom na gumb Naslednja stran potrjujete, da ste seznanjeni z namenom ankete in raziskave Z možgani za možgane ter pristajate, da se vaši anonimni podatki uporabijo v znanstveno-raziskovalne namene.

Zahvaljujemo se vsem, ki boste podprli projekt z reševanjem ankete. Imejte brezskrbno poletje in naj vam kdaj pa kdaj padejo možgani na pamet! 
 


* Anketa je osrednji del projekta Z možgani za možgane. Gre za projekt, ki ga pod okriljem Medicinske fakultete UL in Zavoda Umni ter s podporo Slovenskega društva za nevroznanost, SiNAPSA, izvajamo študentje medicine, psihologije in kognitivne znanosti. Končni cilj projekta je izboljšati individualne in družbene prakse za zdravje možganov. Motnje v delovanju možganov namreč že porabijo več kot tretjino sredstev iz zdravstvenih blagajn Slovenije in razvitega sveta, staranje prebivalstva pa obete le še poslabšuje. Izsledki ankete bodo predstavljeni na javnem posvetu 30. septembra 2017 na mednarodni nevroznanstveni konferenci Slovenskega društva za nevroznanost, SiNAPSA. Vstop je prost in vsi ste toplo vabljeni, da se ga udeležite.