0%
100%

Novi izdelki, aplikacije in storitve

V projektu DEAS nas zanimajo potrebe in želje prebivalcev po novih spletnih in mobilnih storitvah in aplikacijah, ki lahko izboljšajo vaš vsakdan. Predvsem nas zanimajo tiste storitve, ki temeljijo na odprtih podatkih – to so podatki, ki so prosto dostopni ter vsakomur na voljo za uporabo in ponovno uporabo ter prerazporejanje brez omejitev avtorskih pravic in kakršnih koli prepovedi kopiranja in objavljanja. Prejeti odgovori bodo prispevali k pripravi strategije za boljši izkoristek potenciala podatkovnih storitev.  

Potencial in pomembnost odprtih podatkov lahko prav ta trenutek opazujemo na primeru globalne pandemije COVID-19, kjer izkoriščanje odprtih podatkov iz zdravstvenega in drugih sistemov pomembno prispeva k razvoju različnih rešitev za zdravstveni sektor, predstavlja podporo za sprejemanje in sproščanje interventnih ukrepov ter zagotavlja boljše informiranje državljanov o trenutnih razmerah v njihovih lokalnih okoljih, vključno z različnimi vizualizacijami. 

Za izpolnjevanje vprašalnika ne boste porabili več kot 10 minut. Odgovore bomo obravnavali anonimno. Obdeloval jih bo samo raziskovalec, izključno za namene te študije, prav tako bomo vse odgovore hranili na varnem mestu. Vaše sodelovanje v tej raziskavi je prostovoljno. Če želite prekiniti izpolnjevanje in/ali izločiti svoje podatke iz raziskave, to sporočite raziskovalcu, navedenem na koncu te ankete.  

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje.

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>