0%
100%

»Ne, teh hlač pa ne dam!« Anketa o oblačilih, ki jih (ne) vržemo stran.


Raziskave kažejo, da ljudje v Evropi na leto kupimo kar 26 kg tekstila na osebo. Kaj pa se zgodi z oblačili, obutvijo in hišnim tekstilom, ko se jih naveličamo?

V projektu Nevidno življenje odpadkov skušamo ugotoviti, kako Slovenke in Slovenci ravnamo s tekstilnimi odpadki. Da bi to ugotovili, potrebujemo vašo pomoč! Prosimo vas, da si vzamete približno 10 minut časa in s klikom na »Naslednja stran« pričnete izpolnjevati anketo. Anketa je namenjena osebam, starejšim od 18 let.


Znanstvenoraziskovalni center SAZU (ZRC SAZU), ki izvaja in upravlja projekt, zagotavlja, da bodo vaši osebni podatki (starost, spol, izobrazba, območje bivanja, tip bivališča, navade o ravnanju s tekstilnimi odpadki, število članov gospodinjstva) predmet obdelave zgolj za namene, s katerimi izrecno soglašate z nadaljevanjem izpolnjevanja te ankete. Privolitev v posredovanje navedenih podatkov je prostovoljna, soglasje pa lahko kadarkoli prekličete. V primeru, da podatkov ne posredujete ali soglasje prekličete, upravljavec ne more izpolniti namena, za katerega se podatki zbirajo. Poleg tega imate pravico do dostopa do podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pravica do pozabe«), pravico do omejitve obdelave, pravico do ugovora ter pravico do prenosljivosti podatkov. Za uveljavljanje prej omenjenih pravic oz. morebitnih pritožb vas prosimo, da se obrnete na vodjo projekta, dr. Dana Podjeda, ZRC SAZU. Če menite, da obdelava podatkov krši določila na področju varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri informacijskem pooblaščencu. Podatki se hranijo od zbiranja do vašega preklica oz. dokler je potrebno, da se doseže namen, zaradi katerega so podatki zbrani ter se po preteku roka zbrišejo, uničijo, blokirajo oz. anonimizirajo. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je izvajala pred danim preklicem. Upravljavec osebnih podatkov se obvezuje, da bo podatke obdeloval in varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov ter določili Uredbe (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta. 

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>