0%
100%

Planiranje nasledstev v srednje velikih in velikih delovnih organizacijah

Spoštovani!

Na katedri za psihologijo raziskujemo planiranje nasledstev v srednje velikih in velikih delovnih organizacijah v Sloveniji. V mnogih delovnih organizacijah se zavedajo pomena razvijanja talentov, vendar pa se mnogokrat zgodi, da pride do problema, ko čez noč ostanejo brez ključnih kadrov. Prav zato želimo raziskati, kaj se trenutno dogaja v praksi ter na osnovi ugotovitev delodajalcem podati tudi praktična priporočila.

Raziskava bo potekala v dveh delih. Prvi del predstavlja kratka anketa (ki jo najdete v nadaljevanju), drugi del pa intervjuji. K sodelovanju vabimo HR managerje ali direktorje srednje velikih (od 50 do 250 zaposlenih) in velikih delovnih organizacij (nad 250 zaposlenih). Z namenom znanstvene analize področja vas vabimo, da si vzamete 3 minute časa in izpolnite kratko anketo.

Reševanje vprašalnika je prostovoljno in ANONIMNO ter ga lahko kadarkoli brez posledic prekinete. Vaši odgovori na vprašanja in spremljajoči demografski podatki bodo uporabljeni izključno v namene raziskave.

Že vnaprej najlepša HVALA!

Lep pozdrav,
Izr. prof. dr. Eva Boštjančič in Klavdija Repnik Šernek
Katedra za psihologijo dela in organizacije
Oddelek za psihologijo, Filozofska fakulteta, Univerza v Ljubljani

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>