0%
100%

Izzivi integracije priseljencev in razvoj integracijske politike

Spoštovani!

Na Inštitutu za narodnostna vprašanja v Ljubljani izvajamo projekt Izzivi integracije priseljencev in razvoj integracijske politike v Sloveniji, ki ga financira Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije.

Osnovni namen projekta je z različnimi pristopi in z različnih vidikov proučiti proces integracije priseljencev in potomcev priseljencev ter analizirati obstoječo integracijsko politiko v Sloveniji. Eden od pomembnih vidikov integracijske politike je sistematično spremljanje življenjskih pogojev ter potreb priseljencev in potomcev priseljencev oziroma njihovih percepcij o priložnostih in ovirah, s katerimi se srečujejo v procesu vključevanja v slovensko družbo.

S pomočjo ankete želimo zbrati relevantne in aktualne podatke o tem, kako poteka integracija in predvsem s kakšnimi izzivi se soočajo priseljenci in potomci priseljencev na različnih družbenih področjih, kot so na primer: šolstvo, trg dela, zdravstvo, stanovanjsko vprašanje, družbena in politična participacija.

Izpolnjevanje ankete vam bo vzelo približno 20 minut časa.

S sodelovanjem v raziskavi (izpolnitev ankete) raziskovalcem daste soglasje, da uporabijo vaše odgovore kot del raziskovalnih podatkov. Anketa je anonimna in pridobljeni podatki se bodo uporabili izključno v raziskovalne namene!

Ker je anketa namenjena tako novim priseljencem kot tistim, ki že več desetletij živijo v Sloveniji (in njihovim potomcem), so nekatera vprašanja bolj relevantna za eno, druga pa za drugo skupino. Kljub temu vas prosimo, da poskusite odgovoriti na vsa vprašanja.

Prosimo, če si vzamete nekaj minut in s klikom na Naslednja stran pričnete z izpolnjevanjem ankete.


S klikom na Naslednja stran se strinjate z našo Politiko zasebnosti.

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>