Spolna samopodoba (validacija slovenske različice vprašalnika)

LEPO POZDRAVLJENI!

 

In hvala za interes, ki ste ga izkazali  za sodelovanje pri raziskavi o spolni samopodobi.


Moje ime je Eva Štrukelj in sem študentka magistrskega študija Klinična in zdravstvena psihologija na Univerzi v Algarve (University of Algarve, Faro, Portugalska).

NAMEN anketnega vprašalnika, ki je pred vami, je validacija slovenske različice vprašalnika vezanega na spolno samopodobo posameznikov in posameznic. Vprašalnik, ki je vključen v spletno anketo, imam namen uporabiti v magistrski nalogi, pri kateri je spolna samopodoba ena od osrednjih tem.

ANKETNI VPRAŠALNIK zajema 50 postavk, ki vam bodo za reševanje vzele približno deset minut časa. Z razlogom jasnejše podobe postavk je vsaka trditev zapisana dvakrat (enkrat v moški in enkrat v ženski obliki), razen v primerih, kjer spol ne vpliva na obliko povedi.

ZA SODELOVANJE ni potrebno imeti nobenih predznanj o temi, vaš prispevek pa je za raziskavo ključen, saj lahko le z vašo pomočjo preverim ali je moj prevod vprašalnika primeren za uporabo v nadaljnji študiji. Prosim vas, da ste pri izpolnjevanju kar se da iskreni, sicer pa ste k sodelovanju ste vabljeni vsi, ne glede na starost, izobrazbo, spol ali spolno usmerjenost.

ANONIMNOST SODELUJOČIH je zagotovljena z uporabo splošne spletne povezave (URL-ja) do anketnega vprašalnika, ki od vas ne zahteva izpostavljanja z imenom, priimkom ali elektronskim naslovom.

ZBRANI PODATKI bodo obravnavani strogo zaupno in analizirani na splošno (in nikakor ne na ravni odgovorov posameznika oziroma posameznice). Uporabljeni bodo izključno za pripravo te magistrske naloge.

Za vaše sodelovanje se vam prijazno zahvaljujem.

Eva Štrukelj


V primeru vprašanj, težav, dvomov, in/ali komentarjev sem dosegljiva na elektronskem naslovu: eva.strukelj2@gmail.com.