0%
100%

CELOSTNA PROMETNA STRATEGIJA LJUBLJANSKE URBANE REGIJE

V Ljubljanski urbani regiji (LUR) smo z namenom, da prebivalcem regije ponudimo še bolj kakovostne, učinkovite in raznolike načine mobilnosti ter obenem ohranimo regijo zeleno, čisto, dostopno in prijazno vsem, pristopili k izdelavi Celostne prometne strategije (CPS). CPS je strateški dokument, ki predstavlja podlago za dolgoročno načrtovanje prometa, s poudarkom na ukrepih za spodbujanje trajnostne mobilnosti, usklajenih z gospodarskim in družbenim razvojem ter ohranjanjem visoke kakovosti okolja.

Pri oblikovanju CPS je izredno pomembno vključevanje in upoštevanje javnosti,  zato je vaše aktivno sodelovanje v anketi ključnega pomena. Z anketo želimo pridobiti podatke o vaših stališčih in željah glede urejanja vseh vrst prometa (hoja, kolesarjenje, javni, avtomobilski in mirujoč promet) predvsem na nivoju regije, seveda pa tudi znotraj vaše občine. Zavezujemo se, da bomo vaša mnenja po najboljših močeh upoštevali. Vabljeni torej k aktivnemu sooblikovanju Celostne prometne strategije Ljubljanske urbane regije (CPS LUR).

Seveda pa bomo vaše sodelovanju tudi nagradili, in sicer v primeru, da boste sodelovali tudi v nagradnem delu ankete. V mesecu septembru bo namreč potekalo žrebanje, v okviru katerega bomo podelili zložljivo mestno kolo in številne nagrade za spodbujanje trajnostnih načinov mobilnosti, ki jih podarjajo Slovenske železnice in Ljubljanski potniški promet. Več informacij je na voljo ob koncu anketnega obrazca. 


Pripravljavci CPS LUR: Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regije, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Ljubljanski urbanistični zavod, Prometni inštitut Ljubljana in Inštitut za politike prostora. Izdelavo CPS LUR financirajo EU projekt SMART-MR (program Interreg Europe) in občine Ljubljanske urbane regije (Mestna občina Ljubljana  ter občine Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol Pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig,  Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, , Logatec, Log-Dragomer, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno Pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice in Vrhnika).

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>