0%
100%

ARVID - Izboljšanje dostopa do pravic v skladu z Direktivo o žrtvah za osebe z ovirami

Žrtve kaznivega dejanja imajo pravico do informacij, podpore in zaščite. Prav tako imajo pravico do spoštljivega ravnanja ter podpore v skladu z njihovimi posebnimi potrebami.

Na Mirovnem inštitutu in Društvu Altra izvajamo to anketo, ker želimo zbrati podatke, ki bi pomagali oceniti, kolikšen delež žrtev kaznivih dejanj predstavljajo osebe z ovirami in invalidnostmi. Anketa je prvi korak raziskave, ki nam bo pomagal pri izvedbi naslednje faze raziskovanja, to je raziskovanje izkušenj oseb z ovirami in invalidnostmi, ki so bile žrtve kaznivega dejanja in imajo kot take tudi izkušnje s pravosodnim sistemom v vlogi žrtve oziroma oškodovanca.

Sodelovanje v tej anketi je povsem prostovoljno, kar nam boste povedali v anketi, bomo ohranili kot zaupno in anonimno. Poročilo o tej anketi bo povzetek vseh izpolnjenih anket in ne bo vseboval nobenih informacij, preko katerih bi vas bilo mogoče identificirati. Sodelovanje v anketi lahko kadarkoli prekinete.

Anketo izvajamo v okviru projekta ARVID, ki ga sofinancira Program Evropske unije za pravosodje.Evropska komisija ni odgovorna za vsebino vprašalnika, zanjo so izključno odgovorni avtorji.

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>