Podpora pošiljanja emailov preko poljubnega strežnika (npr. Gmail)

15.07.2013

Pri pošiljanju email vabil preko sistema 1KA smo dodali nekaj novih možnosti. V anketi lahko sedaj v zavihku: 'Urejanje' -> 'Nastavitve' -> 'Nastavitve epošte' izberete 3 različne načine pošiljanja:  

 

  1. 1KA - privzeto: Še vedno se lahko pošilja email vabila na isti način, ko se je do zdaj, torej preko našega strežnika. Pošiljatelj je 1KA (info@1ka.si), v polju 'Odgovor za' je pa vpisan vaš email naslov, s katerim ste prijavljeni v orodju 1KA. Ta način najmanj priporočamo, ker je pošiljatelj info splošen in se respondenti slabše odzivajo. V redkih primerih je sporočilo zaradi pošiljatelja zaznano tudi kot vsiljena pošta.
  2. Gmailom: email vabila lahko pošiljate preko našega sistema vendar z uporabo vašega Gmail računa. V prva dva polja ('Pošiljatelj' in 'Odgovor za') vpišete vaš email naslov, v polje 'uporabniško ime' vpišete vaše google uporabniško ime, nato pa morate vpisati geslo. Vendar pozor, tukaj ni isto geslo, kot je za vaš Gmail račun, to geslo morate še ustvariti. Dobite ga tako, da v vašem gmail računu kliknete zgoraj na 'Email' ->'Račun', nato pa 'Varnost' -> 'Povezane aplikacije', kjer morate vklopiti 2-step verification. Potem kliknete na 'Ustvari geslo' in zgenerira se novo geslo, ki ga skopirate v 1KA, kjer imate možnost 'Uporabniško geslo'. Najprej kliknete 'Preveri nastavitve' in sistem vam bo poslal testno sporočilo na vaš Gmail račun. Če je testno pošiljanje email uspelo, potem shranite vse nastavitve. Naprej nadaljujete v zavihku 'Objava' -> 'Email vabila'.
  3. Lasten poštni strežnik: Vpisati morate lastne SMTP nastavitve, torej prva 4 polja so 'Pošiljatelj', 'Odgovor za', 'Uporabniško ime' in 'Uporabniško geslo', ki so podobna kot pri Gmail nastavitvah. Nato pa morate nastaviti še 'Avtentikacijo', 'Enkripcijo', 'Port' in 'Strežnik', te nastavitve so odvisne od vašega poštnega strežnika, za kar je najbolje če se posvetujete z vašim sistemskim administratorjem.Za lažje pravilne nastavitve imate tudi na voljo možnost testiranja (Test SMTP setting), tako da lahkohitro preverite ali ste vnesli pravilne nastavitve strežnika.

 

 

Komentarji