AAI prijava (NetID - ArnesAAI)

16.06.2016


Zaradi tehničnih omejitev (različne verzije PhP) aplikacijo 1KA - kljub velikim naporom - ni bilo mogoče povezati z AAI sistemom za prijavo.


Kljub temu pa uporabnikom AAI omogočamo prednosti:

  • uporaba posebne 1KA inštalacije na oblaku ARNES, ki je namenjenja IZKLJUČNO uporabnikom z AAI uporabniškim računom;
  • kvalitetno strežniško okolje v oblaku, ki ustreza vsem standardom ARNESa;
  • kvalitetna domena, s katere je mogoče preko sistema 1KA pošiljati vabila v anketo, ki gredo v spam z bistveno manjšo verjetnostjo kot iz kake komercialne domene;
  • ločenost od siceršnje namestitve na www.1ka.si, ki je zaradi velikega števila anket potencialno izpostavljena  obremenitvam in nepredvidenim tveganjem.Sama prijava sicer poteka na običajen način, preko navadne prijave, kjer se vpiše siceršnji AAI email naslov in geslo.

POZOR: email se lahko razlikuje od AAI imena, recimo, če je email janez.novak@organiziacijax.si, je lahko AAI ime sestavljeno iz uporabniškega imena in siceršnje domene, pogosto je to npr. novakj@organiziacijax.si. Geslo se seveda ohranja.

V primeru nejasnosti glede AAI uporabniškega računa kontaktirajte administratorja v vaši organizaciji, v primeru težav pri prijavi na aai.1ka.si pa kontaktirajte Center za pomoč uporabnikom.Uporabniški računi bodo redno kontrolirani - uporabniki, ki nimajo AAI računa, bodo odstranjeni. Inštalacija je - kot rečeno - namenjena izključno AAI uporabnikom, ki lahko brezplačno in neomejeno uporabljajo napredne funkcionalnosti, med drugim tudi sistem za pošiljanje vabil.Če bi želeli ankete prenesti iz www.1ka.si na aai.1ka.si ali obratno, kontaktirajte na help@1ka.si, kar velja tudi sicer za vse morebitne druge težave s preteklimi anketami.Povezave: