Priročniki

Naslov Uporaba lokacijskega vprašanja
Vsebina

 

V naboru vseh tipov vprašanj, ki se pri kreiranju vprašalnika nahaja v stolpcu na levi strani, je na voljo 'Lokacija'.
'Lokacija' je poseben tip vprašanja, ki ima dva načina vnosa lokacije: 'Moja lokacija' in 'Multilokacija'.

 

'Moja lokacija'

'Moja lokacija' omogoča prepoznavanje trenutne lokacije respondenta. Fokus na zemljevidu je prednastavljen na Slovenijo, vendar se ga lahko z gumbom na zemljevidu 'Nastavi fokus' spremeni, in sicer zemljevid postane klikabilen, zato lahko z uporabo miške nastavite željen fokus. V nastavitvah vprašanja je prednastavljena možnost poizvedbe po trenutni lokaciji ter prikaz iskalnega okna. Uporabnik pa lahko vklopi tudi prikaz podvprašanja, ki se na zemljevidu prikaže v obliki oblačka z vnosnim poljem.

Primer uporabe vprašanja tipa 'moja lokacija' >>


'Multilokacija'

'Multilokacija' omogoča respondentu, da označi več krajev na prikazanem zemljevidu. Vprašanje je uporabno predvsem, ko se respondenta sprašuje po več lokacijah, npr., katere kraje je obiskal v zadnjem letu.
Fokus na zemljevidu je prednastavljen na Slovenijo, prednastavljeno sta vklopljena tudi poizvedba po trenutni lokaciji in prikaz iskalnega okna. Največ možnih odgovorov je prednastavljeno na tri (3), kar pa lahko z uporabo spustnega seznama uporabnik tudi spremeni, vklopi lahko tudi prikaz podvprašanja, ki se na zemljevidu prikaže v obliki oblačka z vnosnim poljem.

Primer uporabe vprašanja tipa 'multilokacija' >>


Pri obeh možnostih vnosa lokacije se v pregledu podatkov kreirata dva stolpca: 'Naslov' in 'Koordinate', v primeru nastavljenega podvprašanja pa tudi stolpec 'Vrednost'. Vneseni oz. izbrani naslovi in koordinate so v obliki povezave do pop-up okna z zemljevidom in marker posameznega respondenta. Rezultati v analizah se prikazujejo na podoben način, le da je v čisto levi celici še ikona 'Google maps', ki deluje kot povezava do pop-up okna z zemljevidom vseh odgovorov/markerjev za posamezno spremenljivko.
 

Povezave:


 
 

Print

Priročniki (120)