Izdelava predstavitve

V orodju 1KA lahko enostavno izdelate predstavitev in jo vključite na svoje spletno mesto. 

1. NASTAVLJANJE PREDSTAVITVE

Prezentacijo ustvarimo na isti način kot katerokoli drugo anketo. Vnesemo naslov ankete, kliknemo 'Ustvari anketo' in obkljukamo 'Anketa: Poljuben vprašalnik (vsi tipi)'. Odpre se nam urejevalnik vprašalnika. Odpremo zavihek 'Napredni moduli' (do katerega pridemo s klikom na ikono v obliki koleščka na vrhu strani) in izberemo opcijo 'Prezentacija'. S tem se nam prikaže nov zavihek, ki je namenjen nastavljanju prezentacij. V njem lahko nastavimo naslednje:

  • Časovni interval vprašanj: Nastavimo, koliko časa je posamezno vprašanje, ki ima pri prezentaciji funkcijo prosojnice, prikazano. V naprednih nastavitvah lahko nastavimo tudi časovni interval za vsako vprašanje posebej. Če želimo, da je časovni interval pri vseh vprašanjih enak, to označimo in nastavimo čas. Ko nastavimo čas, je nujno potreben še klik na napis 'Ponastavi interval pri vprašanjih';
  • Shranjevanje odgovorov: V primeru, da želimo shranjevati oglede posameznih prosojnic, ali pa imamo v predstavitev vključeno kakšno vprašanje in želimo shraniti odgovore, pri polju 'Shranjevanje ogledov (vnosov)' označimo 'Da';
  • Začetek animacije in prikaz gumbov: Nastavimo lahko tudi, kaj sproži začetek animacije, ali se osebe po njej same premikajo s klikom na gumbe, ali se prosojnice avtomatsko prikazujejo. Nastavimo pa lahko tudi prikaz gumbov za naprej, nazaj in pavzo.

2. UREJANJE PREDSTAVITVE

Po tem, ko nastavimo vse lastnosti prezentacije, se pomaknemo v zavihek 'UREJANJE' - 'Vprašalnik'. V vprašalnik dodamo toliko vprašanj tipa 'Nagovor', kolikor prosojnic želimo imeti. To storimo tako, da se z miško premaknemo na oranžno ikono v levem meniju in kliknemo oz. povlečemo v urejevalnik opcijo 'Nagovor', ki je v kategoriji 'Posebna vprašanja'. Za vsakim vprašanjem tipa nagovor pa dodamo prelom strani. V primeru, da želimo, da so prosojnice sestavljene le iz teksta, tega vnesemo neposredno v urejevalniku vprašalnika, po želji pa ga dodatno urejamo s klikom na ikono 'edit'.

Predstavitev lahko v celoti sestavimo samo iz slik. Te nalagamo tako, da brez vnosa teksta kliknemo na ikono 'edit'. Odpre se nam urejevalnik teksta, kjer v zgornjem desnem delu kliknemo na ikono slike. Odpre se nam novo okno, kjer kliknemo na gumb 'Browse', v naslednjem oknu naložimo sliko in kliknemo 'Go'.

Pri predstavitvi lahko skrijemo uvod in zaključek, kar nastavimo v urejevalniku uvoda in zaključka.

3. NASTAVITEV OBLIKE PREDSTAVITVE

Če želimo, da je predstavitev takšna, kot smo jo nastavili, moramo izbrati temo, ki ne vpliva na obliko same ankete. Pomaknemo se na zavihek 'UREJANJE' - 'Oblika' in med sistemskimi temami izberemo temo 'Slideshow'. V primeru, da predstavitev ni sestavljena le iz slik in jo želimo vključiti v spletno mesto, lahko izbiramo še med temami 'Embed'.


Funkcionalnost je na voljo za uporabnike individualnega paketa 3KA ter uporabnike poslovnih paketov za skupine.


 

Povezave

Orodje 1KA je brezplačno za osnovne uporabnike.