fbpx Kako odstranim testne enote iz podatkov? | 1KA
+
Ustvari anketo

Kako odstranim testne enote iz podatkov?

Odstranjevanje testnih vnosov oz. enot je odvisno od načina vnašanja testnih podatkov.

1. način: Če ste za testiranje vprašalnika uporabili Avtomatske vnose, jih lahko zbrišete z enim klikom na 'Pobriši testne vnose', ki se pojavi nad bazo s podatki.

2. način: V primeru, da ste testne enote dodajali preko URL-ja za testne vnose, ki ga najdete zgoraj s klikom na modri monitor ali v zavihku 'OBJAVA', lahko vse testne enote izbrišete z enim klikom. To naredite s klikom na 'Pobriši testne vnose', ki se pojavi nad bazo s podatki.

3. način: Če pa ste vnašali testne podatke kot realne podatke, torej prek URL naslova ankete, potem lahko:

  • Ustvarite kopijo ankete in tam zbirate realne podatke, kar je najbolj priporočljivo. To lahko naredite v zavihku 'UREJANJE' - 'Vprašalnik' s klikom na znak kopiraj anketo;

  • Lahko pa izbrišete te podatke že v tej anketi, in sicer v zavihku 'PODATKI' - 'Pregledovanje' omogočite opcijo 'Urejanje', ki se prikaže ob kliku na 'Nastavitve prikaza podatkov', nato izberete testne enote in kliknete 'Izbriši izbrane'. Vendar morate biti pri tem previdni, da ne izbrišete tudi morebitnih realnih podatkov.

V primeru, ko so v bazi podatkov vse enote s statusom 3 (Klik na nagovor) in ni ustreznih enot, takih podatkov ni možno izbrisati.

Povezave: