0%
100%

Prevod in validacija Münchenskega vprašalnika za določanje kronotipa

Soglasje za zbiranje osebnih podatkov v anketi

Anketa, ki je pred vami, zbira osebne podatke:

  • Email

Ker bomo skupaj z vašimi odgovori zbirali zgoraj navedene osebne podatke, vas prosimo, da se pred izpolnjevanjem strinjate z zbiranjem vaših osebnih podatkov. Podrobnosti o zbiranju, hranjenju in obdelovanju vaših podatkov v tej anketi si lahko preberete tukaj. Politika zasebnosti in splošni pogoji so dostopni na tej povezavi.


Prosimo, označite, ali se strinjate z zbiranjem vaših osebnih podatkov:

Vabimo vas k sodelovanju v raziskavi v sklopu specialistične naloge z naslovom »Prevod in validacija Münchenskega vprašalnika za določanje kronotipa«, ki jo izvajamo na Kliničnem inštitutu za klinično nevrofiziologijo (KIKN) Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani in Zavodu za varstvu pri delu. Raziskava poteka pod mentorstvom izr. prof. dr. Leje Dolenc Grošelj, dr. med., spec. nevrologije in prim. prof. dr. Marjana Bilbana, spec MDPŠ.  Cilj raziskave je za slovensko okolje prirediti in vanj uvesti nov, v tujini že uveljavljen, vprašalnik za določanje kronotipa.


K sodelovanju ste vabljeni vsi, ki ste stari med 18 in 65 let. Prosili vas bomo, da vprašalnik izpolnite dvakrat v razmaku 14 dni, kar  je za postopek validacije vprašalnika v slovenski jezik ključnega pomena.  Izključno s tem namenom vas bomo na koncu tega vprašalnika prosili za vaš elektronski naslov, na katerega vam bomo po 14-ih dneh poslali spletno povezavo do novega vprašalnika, ki bo vključeval le najbolj bistvena vprašanja za validacijo zgoraj navedenega vprašalnika. Vsi vprašalniki se uporabljajo z dovoljenjem avtorjev. V slovenski jezik prevedeni s strani uradnih prevajalcev.

Raziskavo je odobrila Komisija Republike Slovenije za medicinsko etiko.  V skladu z etičnimi načeli in kodeksom medicinske etike vam zagotavljamo popolnoma zaupno obravnavo vaših podatkov, ki v nobenem primeru ne bodo razkriti v taki obliki, da bi bilo mogoče prepoznati vašo identiteto. Javno objavljeni bodo le skupni rezultati vseh udeležencev.  

S svojim prispevkom boste pomagali zdravnikom in drugim raziskovalcem, da bodo lahko v prihodnje ta orodja uporabljali v svoji vsakodnevni praksi.  Za dodatne informacije se lahko obrnete na naše raziskovalce: Dani Mirnik (dani.mirnik@zvd.si); ali na telefonsko številko: 01 522 15 22 ali 01 522 15 00 (dr. Leja Dolenc Grošelj, dr. med.).  

Izpolnjevanje vprašalnika vam bo vzelo približno deset minut časa.

OPOZORILO: Za pravilno delovanje strani omogočite JavaScript v brskalniku oz. nadgradite vaš brskalnik na novejšo verzijo. Več >>