PREPRIČANJA O SPOLNOSTI

LEPO POZDRAVLJENI! 

In hvala za interes, ki ga izkazujete za sodelovanje pri raziskavi.

NAMEN anketnega vprašalnika, ki je pred vami, je spoznati nekatere vidike spolnosti. Zbrane podatke bomo analizirali v magistrski nalogi z naslovom: Ponotranjena homofobija in hiv stigma - Raziskovanje potencialnega učinka dvojne stigme na splošno in spolno počutje gejev in lezbijk v Sloveniji.

ANKETNI VPRAŠALNIK JE NAMENJEN VSEM OSEBAM, vendar je različica za osebe, ki se identificirajo kot istospolno usmerjene (kot lezbijke ali geji), za 33 postavk daljša. Za izpolnjevanje boste porabili približno 15 minut, oziroma 20 minut v primeru daljše različice. Vsaka trditev je zapisana dvakrat (enkrat v moški in enkrat v ženski obliki), razen v primerih, kjer spol ne vpliva na obliko povedi. 

ANONIMNOST SODELUJOČIH je zagotovljena z uporabo splošne spletne povezave (URL-ja) do anketnega vprašalnika, ki od vas ne zahteva izpostavljanja z imenom, priimkom ali elektronskim naslovom. Odgovori bodo obravnavani s poudarkom na zaupnosti in analizirani na splošno (in nikakor ne na ravni posameznika oziroma posameznice). Uporabljeni bodo izključno za pripravo pričujoče magistrske naloge.


Za vaše sodelovanje se vam prijazno zahvaljujem.​

Eva Štrukelj
študentka magistrskega študija Klinična in zdravstvena psihologija na Univerzi v Algarve - University of Algarve, Faro, Portugalska

V primeru vprašanj, težav, predlogov in/ali komentarjev sem dosegljiva na elektronskem naslovu: eva.strukelj2@gmail.com